Olen aina ihaillut insinöörien osaamista. Pelkkä tekniikan koulutus ja tietämys ei vielä riitä: tarvitaan lisäksi kykyä mitoittaa ja soveltaa, lisäksi usein jokin ratkaisu on tehtävä mahdollisimman helpoksi käyttää. Olenkin varma, että henkilö jolla on teknistä osaamista ja kaupallisia kykyjä ei jää koskaan vailla työtä.

Vuonna 2003 alkanut yhteistyö Movetec Oy:n kanssa oli muodostunut läheiseksi kumppanuudeksi. Yritys kuuluu ruotsalaiseen Addtech AB-konserniin, joka haluaa olla lisäarvoa luova linkki/ koordinaattori toimittajien ja asiakkaiden välillä. Samaan tapaan kuin me Pelismolla haluamme tuottaa lisäarvoa tuottaen oikeaa viestiä & visiota – aina loppuasiakasta myöden.

Kumppanuus perustuu aina luottamukseen ja mitä kauemmin sitä on rakennettu, sen suuremman arvon se saa. Tiukoissa paikoissa haasteellisistakin heitoista voi ottaa kopin ja alkaa miettiä oikeaa ratkaisuja. Olemmekin saaneet etuoikeiden toteuttaa hyvin haasteellisia toimeksiantoja ja todellakin näyttää kyntemme!

Movelympics

Keväällä 2008 Movetecin toimitusjohtaja Markku Suominen heitti pallon: yrityksellä tulisi 20 vuotta täyteen seuraavana syksynä – pitäisikö yritykselle järjestää juhlat?

Ideaa alettiin kehittää. Otettaisiin Movetecin asiakkaiden teknisiä sovelluksia juhlien tähtiosiin ja tehtäisiin Hannuksentie 1:n toimitalosta elämyskeskus. Ikään kuin ”tekniikkaa käytännössä”, mutta niin että juhlaväki itse osallistuu toimintaan. Pekingin kesäolympialaiset sattuivat olemaan samoihin aikoihin, joten päätettiin tehdä juhla teemalla Movelympics.

Ensimmäinen tehtävä oli heti Tervetuloa-portin jälkeen nousta henkilökuljetuskoriin, joka autonosturin puomin varassa nousi yli 40 metrin korkeuteen; ammattilaiskuljettajan ohjauksessa tietenkin. Näkymät merelle yli puiden olivat huikeat! Ajoneuvossa oli Movetecin toimittamat asema-anturit, jotka varmistivat tasapainon.

Kori laskeutui talon katolle viidenteen kerrokseen, josta asiakkaat kävelivät punaista mattoa pitkin kattohuoneistoon, jossa seuraava
tehtävä. Lopulta talon läpi (ja neljä tehtävää suorittaen) laskeuduttiin juhlatelttaan. Movetecin tiimi oli tehnyt uskomattoman työn tehtävien toteutuksessa ja toimistotalon somistuksessa.

Juhlateltassa yli 200 kutsuvierasta saivat nauttia myös muuta yllätyksellistä ohjelmaa. Esimerkiksi Movelympics-palkintojenjakogaalaa muistellaan edelleen kun osallistujat tapaavat.

Kuinka voit parantaa tuottavuutta

Ruotsalaisella Sandvik Coromantilla oli Suomessa ongelma. Heidän kansainvälinen tuotekehityksensä tuo markkinoille yli 1500 uutta tuotetta per vuosi. Nämä metallin jyrsintään, poraukseen ja sorvaukseen käytettävät laatutyökalut tarvitsivat laadukasta mainontaa.

Kun toimitusjohtaja Seppo Salokannon tiimi varovasti näytti vihreää valoa, ryhdyimme napakasti työhön. Teimme visuaalisen ilmeen Sandvikin keltaisesta ja punaisesta, sekoittaen ne kevyesti liukumaan toisiinsa. Tekstisisältö oli ytimekästä, kaikissa lehtimainoksissa oli yksi tuote per työstöala.

Tulokset lehtimainoksissa olivatkin erinomaisia, tutkimuksissa aivan kärkeä! Kuinka voit parantaa tuottavuutta – teema laittoi terät todelliseen vauhtiin.

Jaa tämä blogikirjoitus!