BK-Control Oy oli automaatiotekniikan edelläkävijä ja kasvuhalukkuuteen kuului se, että alaan liittyvää tekniikkaa tuotiin ympäri Eurooppaa. Kilpailukykyä haettiin lujilla ratkaisuilla ja pääosin komponentit olivatkin erittäin lujaa tekoa. Tosin muistan erään sveitsiläisen valmistajan, jonka laatutasoa kuvaa se, että moottoreista 85% palautettiin aina takaisin Baseliin…

Markkinoinnin lisäksi tuontiyhteydet olivat yrityksessä toimenkuvaani. Kun poistuin BKC:n palveluksesta, hyvät suhteet eivät suinkaan katkenneet. Päinvastoin, ryhdyin pyynnöstä hoitamaan tuontia agentuurina. Kun asiakkaat tarvitsivat venttiilejä ja moottoreita, tein tilauksen ja tavara kulki suoraan asiakkaalle. Vain paperiliikenne, erityisesti laskut, kulki Pelismon kautta.

Pääasiallinen toimittaja teknisille toimilaitteille on Saksalainen Holter Regelarmaturen GmbH (HORA). Tapasin myös tämän erittäin täsmällisen ja laadukkaan yrityksen edustajat muutamaan otteeseen – he olivat hyvin tyytyväisiä yhteistyöhömme ja kaupan kehittymiseen.

HORAn kyky vastata nopeisiinkin tarpeisiin oli räjähdysmäisen ripeä. Eräs tilaus tuli tulipalokiireellä, sanan varsinaisessa tarkoituksessa. Asiakkaan puutavarakuivaamoilla Forssassa oli ollut tulipalo ja toimilaite oli tuhoutunut. Kun ulkona oli -33°C ja puut kuivaamisen sijasta kastuneet paloa sammutettaessa – oli kiire todellinen.

Hätäpuhelu tuli torstaina klo 13:30. Soitin saman tien yhteyshenkilölleni Saksaan – laite löytyi hyllystä ja siirtyi välittömästi pakkaamoon. Seuraava kilautus pikarahtiin TNT /express -osastolle ja kuriiri lähti välittömästi Hannoverista kohden Schloß Holte- Stukenbrockia. Paketti saapui Forssaan perjantaina klo 09:30, eli 20 tuntia tilauksesta! Asiakas oli erittäin tyytyväinen.

Pikanttina yksityiskohtana muistan, että 4,5 kg:n paketin rahti maksoi 4350 mk ja hinta piti hyväksyä kirjallisesti, ennen kuin lähetys starttasi Saksasta. Kuulemme ”ihan vain varmistaaksemme tämä todellinen kiire”.

Kauppa oli todellisuudessa hyvin pienimuotoista ja sen kehittämiseen olisi tarvittu huomattavia ajallisia sekä rahallisia panostuksia. Luovutin siis edustuksen kokonaan toiselle yritykselle ja keskityin 100% teholla mainonnan & markkinoinnin maailmaan.
Sydän kertoi, että tämä on Pelismon henki.

Jaa tämä blogikirjoitus!