Mekaaninen puunjalostus on maamme kantavia voimia. On joka tapauksessa niin, että Suomen pinta-alasta on metsätalousmaata 78%. FAO:n määritelmän mukaan metsää on 22,1 miljoonaa hehtaaria eli neljä ha jokaista suomalaista kohti. Euroopan keskiarvo on 1,3 ha. Tämän vihreän kullan jalostusta tullaan aina tekemään tavalla tai toisella.

20 vuoden aikana Pelismo Oy on tuottanut erilaisia palveluita lukuisalle joukolle sahoja, höyläämöitä ja muita ajan toimijoita.
Olihan jopa niin, että ensimmäinen kontakti tulevaan asiakkaaseeni oli vuonna 1989 (en tietenkään silloin sitä tiennyt). Alajärveläinen Passimo Oy oli ja on edelleen yksityinen suomalainen, täysin riippumaton kumppani puunjalostuksessa. Toimitusjohtaja Timo Myllyaho halusi yrityksensä markkinointiin potkua ja etsi yhteistyökumppania. Olin tuolloin toisaalla töissä, mutta tiemme kohtasivat sitten 1992.

Oli merkittävä ponnistus, kun Passimo Oy:n tuotemerkkien strategiaa luotiin. Kokonaisuus luotiin Pass-alkuisena erillisille
rekisteröidyille tavaramerkeille: PassPlane®-höyläämölaitteet, PassPress®- liimapalkkilaitteet jne. Tänä päivänä ne ovat hakutuloksilla mitaten erittäin arvostettuja ammattilaisten parissa.

Passimo Oy on ollut myös erinomaisen aktiivinen messuilla kävijä. Yhteistyömme onkin kattanut melkoisen määrän messuja koti- ja ulkomailla. Näissä ollaan oltu paitsi vierailijoina, myös näytteilleasettajina ja suuri etuoikeutemme on ollut olla näitä
rakentamassa.

Vuonna 1998 järjestetyillä Trä&Teknik -messuilla Göteborgissa oli Passimolla oma osasto. Yrittäjä Timo Myllyaho oli kuitenkin kaatunut kotipihallaan ja matkaan lähdettiinkin kipsin & keppien kanssa. Lääkäri oli ehdottomasti kieltänyt työnteon, mutta todennut lopulta: ”Te olla hullu mies, en minä voida teitä kaappiin laitta, menkää sitten minne haluta!” Sinnikkyydellä messut vietiinkin läpi, myös kaupallista lopputulosta syntyen.

Jaa tämä blogikirjoitus!