Painaako joulukiireet päälle etkä oikein ehdi miettiä sosiaalisen median sisältöjä? Jäikö somejoulukalenteri tänä(kin) vuonna tekemättä? Ei hätää, sillä loppuvuosi on vielä hyvää aikaa päivityksille ja ne voi tehdä myös rennosti fiilistellen ilman turhaa stressiä. Päivitysten aiheetkin löytyy ihan siitä läheltä, sillä aito joulutunnelma saa näkyä niin yritysten kuin henkilökohtaisillakin sometileillä. Jos pää kuitenkin lyö ihan tyhjää, niin tässä muutama vinkki mistä tehdä päivityksiä:

JOULUMUSA

Videot ja reelsit pauhaavat nyt tiukuja ja joulun tunnelmaa! Instagramiin on nyt myös saapunut uusi loistava ominaisuus, jonka ansioista voit lisätä kuvajulkaisuunkin musiikkia! Harmiksemme edelleen yritystilien musavalikoima on niukka, mutta kyllä sieltäkin joulun tunnelmaa löytyy. Eli postaa kuva vaikkapa joululahjaostoksilta ja kyytipojaksi joulumusaa. Tunnelma on taattu!

HASSUTTELUA

Kukaan ei jaksa olla liian vakava enää loppuvuodesta. Höllää siis kravattia ja irrottele! Hypätkää työporukan kanssa mukaan trendiin ja opetelkaa vaikka TikTok -tanssi. Voitte myös esitellä työpaikan parhaimmat jutut ”behind the scenes” -tyyliin.

LAHJOITA

Jouluna on läsnä antamisen ilo ja se saa näkyä myös sosiaalisessa mediassa. Nappaa kuva tai video, kun muistat mummoa joulukukalla tai yllätät naapurin tekemällä hänenkin lumityöt. Lahjoititko joulukeräykseen? Kerro siitä ja haasta muut mukaan! Voit myös muistaa ja kiittää someseuraajiasi arpomalla heidän kesken jotain kivaa jouluista.

HYVÄ MIELI

Levitä ympärillesi hyvää mieltä jakamalla somessa hyvän mielen postauksia! Kerro jouluperinteistäsi, kuvaa video joulukortin askartelusta, tunnelmia joulutoreilta ja -tapahtumista, joulukuusen koristelusta, jouluherkuista jne. Pikkuhiljaa on aika unohtaa työkiireet ja laittaa jouluvaihde päälle.

VUOSI PAKETTIIN

Koosta kuluneesta vuodesta parhaat palat videon muodossa!

Voit luoda sen joko kuvista tai videoklipeistä. Ja jos olet aktiivisesti päivittänyt Instagramin stooreja, voit hyödyntää arkistoasi muistelun luomiseen ja jakaa stoorit uudelleen vaikka saatesanojen kera. Vuoden tykätyimmät videot ja julkaisut löydät sosiaalisen median statistiikka -työkalua hyödyntäen. Voit koostaa vuoden suosituimmat julkaisut vaikka yhteen kuvakaruselliin.  Ihana nähdä mitä sinun vuoteesi mahtui!

JA LISÄKSI!

Uusi vuosi on mukava aloittaa ”puhtaalta pöydältä”, joten somen siivous on paikallaan vuoden vaihteessa.

  1. Poista mahdolliset turhat seurattavat ja seuraajat
  2. Käy läpi ja päivitä Instagramin kohokohdat
  3. Tarkista yhteystiedot ja infot kuntoon joka kanavalla sekä päivitä tai uudista tarvittaessa esitelyteksti (=bio)
  4. Suunnittele ja ideoi vuoden 2023 somestrategia hyödyntäen kulunutta vuotta

Sitten ei muuta kuin stressitöntä sisällöntuotantoa ja tunnelmallista joulua!

Milja Kaartinen

Digimarkkinointi

etunimi.sukunimi@aidia.fi

Jaa tämä blogikirjoitus!