Tervetuloa lukemaan minun, eli Aidian työharjoittelijan, Empun, kuulumisia Aidialta! Blogin luettuasi tiedät vastaukset mm. näihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin:

  • Kuka on Emppu?
  • Kuinka pääsin Aidialle työharjoitteluun?
  • Mitä kaikkea olen päässyt tekemään Aidiassa?

Pidemmittä puheitta, käydään infopläjäysten kimppuun!

1. Kuka ihmeen Emppu?

No minä! Eli 17-vuotias, mielestäni ujo, mutta luova, opiskelijatyttö Keuruulta. Kiinnostuksen kohteeni eivät ole mitään maata mullistavia, mutta muutamana esimerkkinä mainittakoon visuaalisuutta vaativat tehtävät sekä musiikkigenrejen hardstyle sekä dubstep kuuntelu.

2. Mihin ja mitä olen päätynyt opiskelemaan?

Nykyäänhän opiskelupaikkanani toimii Mäntän seudun koulutuskeskus sekä kyseinen tutkinto, jota minä olen päätynyt opiskelemaan, on liiketoiminnan perustutkinto. Tällä hetkellä opiskelen toista vuotta ja vielä kolmas on edessä!

3. Mietintämyssy käy, miten päädyin juuri Aidialle työharjoitteluun?

Lyhyesti kerrottuna, matkani Aidialle on aika perinteinen, oma-aloitteisuutta vaativa työnhakuprosessi. Hanna Palosaaren yritysesittelyn myötä mielenkiintoni heräsi ja pohdiskelin, kuinka oiva paikka Aidia olisi markkinointiviestintä aiheista työharjoittelua varten. Rohkeasti kävin kysäisemässä yritysesittelyn jälkeen, josko olisi mahdollista päästä työharjoitteluun Aidialle. Yksi asia johti toiseen ja pian edessäni olikin haastattelu sekä erinomainen työharjoittelupaikka!

4. Kerro kuulumisia! Minkälaista Aidialla on ollut tähän mennessä?

Tähän heti alkuun pohjustettakoon, olen aina ollut kiinnostunut työskentelemään jonkinlaisessa toimistotyössä ja Aidia on vain vahvistanut tämän seikan, että toimistotyöhän se olisi mun juttu! Aidialla on ollut todella mukavaa ja samalla sopivan rentoa ahkeran työskentelyn ohella. Lyhyesti sanottuna, Aidiassa on ollut todella viihtyisää ja juuri minulle sopivaa! Työtoverit ovat huomaavaisia ja omaavat huumoriakin, joten työympäristökin on oikein loistava. Kiitos Aidialle mahdollisuudesta päästä työharjoitteluun!

5. Mitä kaikkea olen päässyt tekemään? Ei kai vain ole aika käynyt pitkäksi?

No ei kyllä todellakaan ole aika käynyt pitkäksi! Viimeisten kahdeksan viikkojen aikana on tullut paljon ruksittua tehdyksi To Do-listalta. Markkinointiviestinnän ja sisällöntuotannon kannalta olen päässyt tekemään ja toteuttamaan markkinointiviestintäsuunnitelmaa, kirjoittamaan kaikenlaisia blogeja, valokuvaamaan ja editoimaan, suunnittelemaan lehti-ilmoituksia sekä markkinointimateriaaleja käyttäen Canvaa sekä Adobe InDesignia. Ainiin, työvälineohjelmista mainittakoon sen verran, että vähäinen tietämykseni ja osaamiseni on lisääntynyt hurjasti niiden osalta! Sanotaanko näin, että ennen en osannut käyttää juurikaan mitään Adoben ohjelmia, mutta nyt olen päässyt oppimaan ja käyttämään mm. Adobe InDesignia, Lightroomia sekä Illustraattoria.

Tuloksellisen toiminnan kannalta on tullut laskettua tarjousta, tuloslaskelmaa ja katetuottolaskelmaa sekä mainoskampanjan kannattavuutta. Ei sovi myöskään unohtaa hinnan muutoksen vertailua. Tätä lukiessa voi jo päätellä, että kaikenlaisia monipuolisia tehtyjä tehtäviä on kertynyt runsaasti, niin paljon etten niitä kaikkia tähän viitsi avatakkaan!

6. Olenko tykännyt työharjoittelusta Aidialla? Vai onko ollut ihan kamalaa?

Kaikkea muuta kuin kamalaa! Jos ei siis aiempia kohtia luettaessa ole tullutkaan huomattua, niin sanottakoon tässä suoraan, kyllä olen tykännyt työharjoittelusta Aidialla! Olen päässyt tekemään niin paljon kaikenlaista uutta sekä mielenkiintoista, sellaista työtä, jonka tekemisestä pidän!

7. Olisiko tämän alan työ minua kiinnostava? Minkälaista olisi mielestäni työskennellä tällaisessa työssä?

Olisihan se, oikein kiinnostava työ. Ensinnäkin, tämähän on ihanaa toimistotyötä, toiseksi, tässä työssä voi olla niin vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, kuin saada myös omaa hiljaista työskentelyrauhaa. Tässä työssä tarvitsee myös visuaalisuutta, graafista silmää sekä tarkkuutta. Nämä kaikkihan ovat sellaisia asioita, joita mielestäni omaan sekä joista pidän. Joten vastaus pohtivaan kysymykseen kuuluu, kyllä tämän alan työ minua kiinnostaa!

8. Viimeinen satunnainen fakta!

“Vahingossa oikealle alalle eksynyt nuori, kukoistava opiskelijatyttö.”

Blogin on kirjoittanut Aidian työharjoittelija, Emilia Tamsi.

Emilia Tamsi

Työharjoittelija

Jaa tämä blogikirjoitus!